Tänään on keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Laihtuminen vs. painonpudotus

April 29, 2010 kirjoittanut  
Aihepiiri: Laihdutus

Valtamediassa puhutaan yleensä aina painonpudotuksesta. Oikeampi termi olisi kuitenkin laihtuminen. Tämä siksi, että painoa on todella helppo tiputtaa, mutta rasvakudoksesta (=läskistä) onkin sitten vähän hankalampi päästä eroon.

Eikö tämä ole sitten ihan sama asia? Kaikki laihduttajathan lähtevät aina projektiinsa tämä tyyppisestä olettamuksesta:  “Kun 10 kiloa lähtee niin sitten näytän hyvältä”. Lähestulkoon kuka tahansa lievästikin ylipainoinen voi tiputtaa tuon 10 kiloa – se on vieläpä äärimmäisen helppoa! Ainoa mitä tarvitsee tehdä, on lopettaa syöminen! Paino tippuu nopeasti kilotolkulla. Tähän sisältyy vain pienen pieni ongelma: tämä paino on pääasiassa vettä ja lihaskudosta ja reilusti alle puolet lähteneestä painosta on läskiä.

Tästä päästään sujuvasti kuuluisan jojo-efektin kuvaukseen: ensin tiputetaan “painoa”, jonka seurauksena kehon lihaskudoksen määrä pienenee. Kuurin jälkeen kropassa on suhteessa entistä enemmän läskiä, jolloin aineenvaihdunta on hidastunut ja keho on entistä suuremmassa valmiudessa lisäläskin varastointiin. Kun nyt syödään samaan tapaan kuin aikaisemmin, kaikki energia ei menekään enää kulutukseen, vaan osa varastoituu läskiksi. Tämä siksi, että läskikerros ei tarvitse energiaa, mutta lihakset tarvitsevat. Noidankehä on siis tällä systeemillä valmis.

Puhutaan siis reilusti laihdutuksesta ja läskeistä eroon pääsemisestä mieluummin kuin painon pudotuksesta. Dieetti pitää suunnitella aina siten, että se säästää lihaskudosta ja poistaa läskiä. Tämän pitää olla jokaisen dieettaajan lähtötavoitteena. Miten tällainen dieetti sitten suunnitellaan ja toteutetaan? Siitä kirjoittelen lähitulevaisuudessa varmasti useammankin jutun. Sitä odotellessasi voit tutustua palvelutarjontaani ja aloittaa asiantuntijan avulla oman laihdutusprojektisi vaikka heti.

Kirjoituksen kuvalähde: Michelle Meiklejohn

Kommentit

Yksi kommentti kirjoitukseen “Laihtuminen vs. painonpudotus”

Trackback-linkit

Katso mitä muut ovat mieltä tästä kirjoituksesta...
  1. […] osui silmiini hyvä kirjoitus. Hei tämähän on tosiaan hyvää asiaa luettavaksi sellaisille, jotka liikkuvat paljon ja […]Jätä kommentti

Kerro mielipiteesi! Jos haluat liittää logosi tai kuvasi kommenttisi yhteyteen, voit hakea itsellesi gravatarin.