Tänään on keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Tämä on nopean laihdutuksen vaiettu salaisuus

June 13, 2013 kirjoittanut  
Aihepiiri: Terveys ja hyvinvointi

facepalmAivan ensimmäisenä pahoittelen tämän jutun otsikointia (yhteys asiaan ilmenee kun luet eteenpäin) ja ruman sanan käyttöä seuraavassa lauseessa. Sosiaalisen median ja Suomessa varsinkin Amppareiden kautta nettikäyttäjiä kosiskellaan eri sivustoille ns. klikkihuoraamisella. Tällä termillä tarkoitetaan raflaavia otsikoita jutuille, jotka ovat sisällöltään puhdasta roskajournalismia (= tyhjänpäiväisiä, turhia juttuja). Näiden juttujen otsikot muotoillaan sitten erilaisten syötteiden lukijoille “sopiviksi”, eli käytännössä mahdollisimman skandaalihakuiseksi tai jopa harhaanjohtavaksi. Tällöin esim. Amppareissa näkyvä otsikko ei ole täysin sama kuin itse sivustolla oleva otsikko jutulle.

Tämä sama roskajournalismi ja klikkien kalastelu on synnyttänyt uusia, täysin turhia sivustoja tyyliin Voice.fi, Makuja.fi jne. jne. jotka “uutisoivat” myös terveyteen, hyvinvointiin ja ravintoon liittyvistä aiheista. Oman lusikkansa tähän soppaan lyövät myös Ilta-Sanomat ja Iltalehti, jotka syyllistyvät täysin samanlaiseen roskaan jutuissaan. Saan todella usein hämmentyneitä kyselyjä mm. kuntoilija-asiakkailtani näihin juttuihin liittyen. Esimerkkinä proteiinin saanti, hiilihydraattien syönti, erilaiset dieetit, saako jotain ruoka-ainetta syödä, polttaako joku ruoka rasvaa jne. Ihmiset ovat todella hämmentyneitä luettuaan näitä juttuja, enkä ihmettele yhtään. Tietyillä lähteillä, kuten esim. IS ja IL, on kuitenkin ihmisten silmissä tietynlainen uskottavuusarvo uutismediana, jota tällainen klikkien kalastelu ikävä kyllä vähentää (ainakin allekirjoittaneen mielestä).

Vastaiskuna tälle touhuilulle aion aloittaa pienimuotoisen yhden miehen vastarinnan, jossa analysoin mm. edellä mainituilla sivustoilla julkaistuja terveyteen, hyvinvointiin, ravintoon ja harjoitteluun liittyviä juttuja. Tavoitteeni on repiä auki ja analysoida parhaani mukaan näissä jutuissa esitettyjä suoranaisia typeryyksiä. Kerron samalla luonnollisesti omat näkemykseni näihin asioihin liittyen. Julkaisen nämä jutut tänne sivustolleni ja laitan linkit myös Facebook-sivulleni, www.facebook.com/treenari.net. Ensimmäinen “roskajuttu” pääsee käsittelyyn jo tänään! Seuraa tilannetta!

Jätä kommentti

Kerro mielipiteesi! Jos haluat liittää logosi tai kuvasi kommenttisi yhteyteen, voit hakea itsellesi gravatarin.