Tänään on keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Asia vai roskaa osa 6 – liikkeet, jotka polttavat vatsasta rasvaa

August 23, 2013 kirjoittanut  
Aihepiiri: Treenaaminen

asiaa vai roskaa 6Voice.fi:n tuoreessa jutussa puhutaan maagisista liikkeistä, joilla poltetaan vatsasta rasvaa pois. Millään ei nyt jaksa ymmärtää, miksi tällaisia roskajuttuja suolletaan jatkuvasti lehtiin ja nettiin. Kyllä näillä varmasti saa klikkejä aikaiseksi netissä ja vähemmän valistuneet lukijat saattavat (ikävä kyllä) näihin satuihin uskoakin, mutta vähänkin asiaan perehtyneitä luulisi näiden juttujen alkavan ärsyttää.

Pidetään nyt kuitenkin hetken verran vielä mölyt mahassa (kun nyt kerran vatsarasvasta puhutaan) ja käydään tämäkin satu läpi. Voice.fi on hakenut taas lähteensä mahdollisimman “ammattimaisesta” ja “luotettavasta” lähteestä, eli Shape-lehden nettisivuilta. Pitäisikö tuonne Voicen toimitukseen laittaa vinkkiä siitä, että netistä löytyy esim. aivan aitoja, tieteellisiä tutkimuksia, joiden perusteella näitä juttuja voisi myös tehdä? Ei tarvitsisi enää seurata näitä “hömppäsivustoja”. No mutta joka tapauksessa, mennään tämä nyt järjestyksessä läpi.

Jutussa kerrotaan alkuun, “ammattilaiset opastavat helpoimmat ja tehokkaimmat liikkeet”. Ketähän nämä ns. “ammattilaiset” ovat ja minkä alan ammattilaisia he ovat? Jutun perusteella eivät ainakaan lihaskuntoharjoittelun ammattilaisia. Jos lankku on tällaisen ex-pertin mielestä paras keskikroppaa kehittävä liike, on harkittava erittäin vakavasti joko alanvaihtoa tai ilmoittauduttava kiireesti koulutuksiin. Eikö lankku ole sitten hyvä liike ja eikö se sitten polta paljon kaloreita, kuten jutussa annetaan ymmärtää? Vasta-alkajalle se on oikein hyvä liike, mutta 2-3 viikon harjoittelun jälkeen on jo aika siirtyä vähän vaativampiin liikkeisiin, ks. esim. aiheesta kirjoittamani juttu tästä linkistä. Tuosta kalorien kulutuksesta ei jaksaisi edes mitään sanoa, mutta todetaan, että jos tekee treenin lopuksi vaikka 3 x 60 sek. lankkua, polttaa siinä ehkä harjoittelijasta riippuen yhteensä hulppeat 20-25 kcal. En tiedä aiheuttaako tuo nyt sitten kenessäkään suurempia riemuntunteita…

Kerrataan nyt sitten (vasta) tässä kohtaa myös tuo ns. rasvanpolttoasia vielä kerran: mikään liike, ruoka tai pilleri tai naapurin Erkin neuvo ei polta rasvaa suoraan vatsan alueelta tai mistään muualtakaan kropasta paikallisesti! Tämän kun nyt saisi jollain konstilla tungettua näiden nettitoimittajienkin päähän. Läski lähtee mistä lähtee, osalla lähtee ensin naamasta, toisilla ensin käsivarsista, joillakin taas lähtee tasaisesti joka paikasta. Millään konstilla et voi tähän vaikuttaa, jos et sitten turvaudu rasvaimuun.

Todetaan tähän loppuun vielä, että näiden “asiantuntijoiden” kolme liikettä tässä jutussa ovat kuitenkin ihan hyviä, tosin sivulankku sellaisenaan ei myöskään toimi alkuviikkoja pidempään. Tuo ns. punnerruskävely ja alligaattorikävely (itse kutsun tätä hyljekävelyksi) ovat hyviä keskikroppaharjoitteita, joita voi tehdä esim. kuntopiirin osana. Lopuksi: älkää hyvät ihmiset kuitenkaan ottako jutun neuvon mukaisesti lautasia mukaan salille näitä liikkeitä varten, antakaa niiden olla astiakaapissa kotona odottamassa treenin jälkeistä ateriaa… :)

Jätä kommentti

Kerro mielipiteesi! Jos haluat liittää logosi tai kuvasi kommenttisi yhteyteen, voit hakea itsellesi gravatarin.