Tänään on keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Naiset ja kuntosaliharjoittelu – osa 1

April 24, 2010 kirjoittanut  
Aihepiiri: Treenaaminen

Tässä artikkelisarjassa käyn läpi yleisellä tasolla naisten kuntosaliharjoittelua ja tuon tähän liittyen esiin yleisimmät virheet ja puutteet. Esitän myös näkemyksiäni näiden puutteiden tai virheiden korjaamiseksi, jotta treenaamisesta saataisiin tehokkaampaa, mielekkäämpää sekä tätä kautta myös tyydyttävämpää. Tasapuolisuuden nimissä tulen kyllä kirjoittamaan myös miehistä vastaavan jutun!

Tämä artikkelisarja on tarkoituksella yleistävä, jopa provosoiva. Kuntosalit pursuavat kyllä myös naisia ja miehiä, joilla sekä suoritustekniikka, intensiteetti ym. treenaamiseen liittyvät tekijät ovat todella hyvin kasassa. Vuosien kokemuksella uskallan kuitenkin väittää, että suurin osa eri saleilla treenaavista naisista (ja miehistä) on täysin pihalla siitä, mitä kuntosalilla voisi/kannattaisi tehdä. Pääosin tässä artikkelisarjassa esitetyt asiat koskevat aloittelevia treenaajia, mutta valtaosa koskee kyllä myös pidempään kuntosaleilla käyneitä. Mutta pidemmittä löpinöittä ja kuten monessa muussakin asiassa: naiset ensin.

Naisten kuntosaliharjoittelun suurimmat virheet ja puutteet

Listaan seuraavassa yleisimmät havainnot naisten kuntosaliharjoittelun virheistä että puutteista. Miehillä lista on pääosin samanlainen, mutta siitä enemmän miesten kuntosaliharjoittelua ruotivassa artikkelissa. Tässä lyhyt listaus vuosien mittaan kertyneistä havainnoista:

 1. Tavoitteiden puuttuminen = päämäärätön treenaaminen
 2. Vääränlaiset tai puuttuvat saliohjelmat
 3. Edelliseen liittyen: vääränlainen (tarpeeseen nähden) liikevalikoima
 4. Liian pienet harjoituspainot
 5. Jatkuva pitkien sarjojen tekeminen kaikissa liikkeissä
 6. Olematon intensiteetti
 7. Puutteellinen tai huono suoritustekniikka
 8. Kuntosalitreenin ja aerobisen liikunnan vääränlainen yhdistely
 9. Venyttelyn ja muun lihashuollon  laiminlyönti
 10. Jatkuvuuden puute

Tarkemmin ajatellen lista onkin melkoisen pitkä! Otan tässä artikkelisarjassa kantaa jokaiseen näistä ja annan omat suositukseni jokaisen kohdan kuntoon laittamiseksi.

Kommentit

Yksi kommentti kirjoitukseen “Naiset ja kuntosaliharjoittelu – osa 1”

Trackback-linkit

Katso mitä muut ovat mieltä tästä kirjoituksesta...
 1. […] on neljäs osa tätä juttusarjaa, jossa käsittelen naisten kuntosaliharjoittelua. Ensimmäisessä osassa käsittelin yleisellä tasolla suurimpia virheitä ja puutteita naisten kuntosalitreeneissä. […]Jätä kommentti

Kerro mielipiteesi! Jos haluat liittää logosi tai kuvasi kommenttisi yhteyteen, voit hakea itsellesi gravatarin.